Han er i læsende stund allerede lidt inde i turneen i Danmark, som søndag d. 5. februar fører ham til Wintercoat i Sabro. Herefter er han faktisk alligevel ikke solo, idet han får følgeskab af ingen mindre end den engelske, i Sverige bosiddende guitarist Ian Carr, som i øvrigt også medvirker på både Kris Drevers debutalbum fra 2006, Black Water, og flere andre, som denne har været involveret i. Og mange flere.

Tirsdag d. 7. februar spiller de to på Baltoppen i Ballerup, d. 8. på Jyderup Højskole, fredag d. 10. i Haslev Folk Club (på biblioteket), og så slutter turneen med en koncert på Strib Vinterfestival lørdag aften. Kris Drever er en af Skotlands fremmeste yngre musikere, der i en alder af 38 nærmer sig den første snes år som musiker og 10 år som solist (en del af tiden). Han er født i Kirkwall på Orkneyøerne og er søn af Ivan Drever. De musikalske gener er så absolut i orden, og efter årene som karismatisk forsanger i Wolfstone har Ivan D. selv haft en glimrende solokarriere som sanger og sangskriver.

Kris Drever har spillet sammen med mange af de andre talentfulde musikere på den skotske og engelske folkscene som f.eks. John McCusker og Roddy Woomble, Kate Rusby, Eddi Reader, med Session A1 og ikke mindst med bandet LAU, som han har sammen med Martin Green og Aidan O’Rourke. Dermed har han spillet i Danmark en del gange før, bl.a. på Tønder Festival, men nu er det altså i forbindelse med hans velkørende solokarriere, at vi får denne mulighed for at høre ham (næsten) på egen hånd.

Allerede i 2007 modtog han BBC Radio 2 Folk Music Horizon Award som årets nye talent, og både i 2008 og 2009 fik LAU prisen som bedste gruppe. I marts 2016 udgav han sit femte album, If Wishes Were Horses, og også det blev med god grund meget vel modtaget. Kris Drever er med sine sange, sit fine guitarspil og virkeligt gode stemme en af dem, der hører helt naturligt til i toppen af den skotske folkscene.