Himmerland

Himmerland Pressefoto

Den yderst velspillende og unikke kvintet med det dejlige og sympatiske navn giver en kort række koncerter i de kommende dage, og de gør det i selskab med en velrenommeret og erfaren fiddler, nemlig skotske. Hun er måske ikke så kendt her som i det skotske musikmiljø, men siger man The Poozies, skal der nok ringe nogle klokker også her. Det rene kvindeband har hun nemlig spillet med i snart mange år. Hun har også været med i flere andre bands og har en lang og broget karriere ikke bag, men med sig, så at sige. Shaw voksede op i musik fra en ganske ung alder og er søster til Capercaille-musikeren Donald Shaw. Han har i øvrigt også i årevis været kunstnerisk leder af Celtic Connections.

Det skal nok blive spændende at opleve hele Himmerland og ikke mindst bandets dygtige violinspiller Ditte Fromseier i samspil med Eilidh Shaw. Det kan ske på torsdag 25. februar på Gyngen i Mejlgade, Aarhus kl. 21.30, fredag i Musikviften/Gudenåhuset i Bjerringbro kl. 20, lørdag med koncert i Koldby Forsamlingshus på Samsø kl. 20 og søndag d. 28. februar får Nygaard på Nørreskovvej 41 i Nordborg på Als besøg kl. 16.

Men Himmerland har mange andre koncerter og turneer på skemaet. Fra 19. marts spiller de igen meget langt hjemmefra, nemlig i New Zealand, hvor hele 16 koncerter venter. Med sig har de irske Nuala Kennedy. De er i sandhed et band, der forstår at skabe nye samarbejder og sammenhænge, der skaber ny dynamik, friskhed og inspirationer. I slutningen af april tager bandet til Shetland Folk Festival og flere andre udenlands-turneer er linet op i løbet af 2016.

http://www.himmerland.it/Home.aspx