Tim Dalling Foto: Per Dyrholm

Det er helt skørt og meget musikalsk, når New Rope String Band klovner og spiller sig gennem Danmark Glæd jer bare..

Det engelske band lægger ud på torsdag den 11. oktober på Gimle, og koncerten skal ses som endnu en fødselsdagsgave fra folk Roskilde til publikum her i foreningens fyrretyvende år!

Bandet var også i Roskilde for fire år siden, så det er på høje tid, mener arrangørerne, og mange er sikkert helt enige. Dengang havde New Rope String Band fire medlemmer, men i mellemtiden har Jocks kone Vera bestemt sig for at blive hjemme og passe parrets to børn.

Men de tre resterende skrupskøre englændere kan absolut klare sig selv. Arrangørerne bag den ekstra fødselsdagsgave glæder sig til ”deres eminente musikalitet, parret med de mest vanvittige ”klovnenumre”. Med et utal af forskellige instrumenter- violiner til smuk musik eller til musikalsk tennis! Gummistøvledans, musikalske rør i alle størrelser og farver – fuldstændig fjollet og vanvittigt artisteri. Musikalsk inspiration fra alle verdenshjørner sat sammen med det komplet uventede. Selv om man har set dem mange gange, er det faktisk en umulighed at give en mere nøjagtig beskrivelse af deres show – det SKAL opleves!”, mener de. Og herfra er vi enige.

Turneen fortsætter til Kolding og Hejlsminde Folk Club den 12., Kulturmøllen, Bælum den 13., Fanø den 14., Skråen i Aalborg den 15., og den 16. oktober gæster de Baltoppen i Ballerup. Efter en friaften spiller New Rope String Band i Remisen, Gilleleje den 18. oktober, og turneen slutter på biblioteket i Haslev, hvor folkklubben holder til ca. 10 gange om året.

Skulle man nu være i tvivl, eller har man aldrig set eller hørt om The New Rope String Band, kan man tjekke dem ud på www.newropestringband.co.uk eller på www.youtube.com.

The New Rope String Band er: Pete Challoner, Tim Dalling og Jock Tyldesley.