Habadekuk Pressefoto

16. april blev der indledt en koncertrække, som betyder, at der hver mandag sommeren igennem spilles folk af mange slags i Carstensen gamle have. Sikke en god nyhed.

Det er med overraskende glæde og glædelig overraskelse at erfare, at Tivoli i år spiller ud med så meget forskellig musik, og selvfølgelig især det faktum, at folkemusik, roots og world er inde i varmen. Og vi taler ikke om en enkelt forkølet koncert, men om at der hver eneste mandag frem til sæsonslut i september står en masse god FOLK i mange variationer på programmet.

MUNDO MANDAG er overskriften for de 23 koncerter, og den første var 16. april. Alle koncerter foregår i Harmonipavillonen eller bare Pavillonen mellem kl. 19.30 og 21.45. Man kan vrissent indvende, at mandag måske ikke er den mest attraktive dag at få tildelt, men det er langt bedre end ingenting, og mon ikke der bliver masser af (forhåbentlig) varme aftener, hvor et dansk og internationalt publikum får lejlighed til at stifte bekendtskab med dansk og skandinavisk folkrootsworldmusik af bedste skuffe!

Til åbningskoncerten spillede dansk-islandske Croisztans balkanrock og folkpunk, og næste mandag gælder det balkanboogie fra norske Farmers Market. Den 30. april bliver der liv og glade dage med Big Basco på scenen, og siden følger navne som Karen Mukupa, Rannok, Falgren Busk Duo og Habadekuk. Und so weiter derudaf. Rootszone.dk agter at følge en stor del af koncerterne og skrive om dette gode tiltag fra Tivolis side (på tide…).

Tivoli har jo altid haft en hel del musik på programmet og bød også sidste år på nogle folk & rootskoncerter. Men i år er alligevel noget særligt, for her vil være musik hver dag/aften hele ugen igennem og altså også et gennemført og solidt fokus på folkemusikken med ”Mundo Mandag – runde toner fra verdenshjørnerne”….

Siden følger Tirsdagstimen med fællessang på Plænen, Karma Onsdag er chills & thrills, DJs og elektronisk musik også på Plænen. Torsdagsselskabet med groovy rytmer holder til i Pavillonen, mens Fredagsrock som altid foregår på Plænen. Ugen sluttes af med Lørdagsswing og Familiesøndag.

 

http://www.tivoli.dk/musikugen/mandag