Lukkif

Lukkif

tf_logoEfter et par år på Visemøllen er Folk Spot tilbage på festpladsen under Tønder Festivalen d. 27.- 30. august. Fredag d. 28. og lørdag d. 29. august kan man opleve syv danske og et norsk band på P4-scenen med meget varieret musik i showcasen, der er rettet mod de deltagende gæster fra musikbranchen, og som ROSAfolk har arrangeret sammen med Tønder Festivalen.

Det norske bidrag til Folk Spot er Erland Viken Trio. Bandets debutalbum Frie Tøyler har fået gode anmeldelser og fremhæves som noget nyt og unikt i det norske musikliv. Musikken er baseret på traditionel norsk folkemusik tilsat inspiration af afrikansk ørkenblues og amerikansk oldtime-musik.

Northern Assembly

Northern Assembly

Kvartetten Northern Assembly er et forholdsvis ubeskrevet blad, som bl.a.spillede på årets Spotfestival i Århus og nu får chancen for at tage det næste skridt med deres iørefaldende tekster og melodiske musik. Jullie Hjetland, kendt i flere forskellige sammenhænge, sprang ud i et soloprojekt i Lukkif med elektronisk støtte af ”Rumpistol”, Jens B. Christiansen, og hun deltog også ved Spotfestivalen med sit kraftfulde, stemningsfyldte univers med helt nye klange og toner.

Tidligere frontfigur i trioen Boho Dancer Ida Wenøe har nu slået sig sammen med The Silver Cords. Hendes smukke vokal skal nok få folk til at læne sig tilbage og lytte. Henrik Jansberg er et af de ”store” danske navne på Folk Spot. Han har gennem de seneste år fornyet den danske traditionsmusik i flere forskellige projekter, og når han griber violinen, kan alt ske.

Ida Wenøe

Ida Wenøe

Der står også traditionsmusik på programmet, når Phønix går på scenen. Det rutinerede band har imponeret i både ind- og udland og stod på årets Spotfestival for et nyt, spændende samarbejde med den kinesiske guzheng-spiller Sangka, som dog ikke er med i Tønder. Men bandet hviler ikke i fortiden, men forsøger hele tiden at opdatere den traditionelle folkemusik med deres egne improvisationer.

Med Maja & David bliver den midtjyske folkemusik kombineret med musik fra canadiske Quebec. Maja Kjær-Jacobsen danner duo med David Boulanger, og parret har turneret i både USA, Canada og flere europæiske lande med deres charmerende og personlige miks af dansk og canadisk musik. Americana/Skandicana specialisten MC Hansen turnerer flittigt i USA og heldigvis også herhjemme – og ofte sammen med amerikanske singersongwritere. Det har betydet en spændende afsmitning og inspiration på tværs af flere genrer, så den velspillende guitarist, der har Jacob Chano med på slagtøj, får ligesom alle de ovennævnte her muligheden for at nå ud til et endnu bredere publikum på de to dages showcase.

http://tf.dk/