Festivalen Musik over Præstø Fjord bliver afholdt på en ny festplads ved Nørre Smidstrup. Her står såvel Dansebane med Dansetræ som Danselade klar til fire dages festival fra 9. til 12. august.

Finalen i DM i Folk skal også afvikles (i øvrigt samtidig med de afsluttende dage af OL i London) lørdag ved middagstid for såvel solister, band og lav.

Når festivalen åbnes torsdag, bliver det blandt andet med svenske Karin Wallin, der spiller op til et ægte svensk bal, inden det går løs med jam, hvor Anthony da Costa og MC Hansen er blandt de medvirkende.

Stine Michel

Fredag kan børn og barnlige sjæle glæde sig til at overvære Stine Michels ”Trommelise og Trollerose” inden man kan deltage i diverse workshops eller lytte til MC Hansen og andre songwritere. Senere står man over for et svært valg, når de Friis og D. Beck, Peter Abrahamsen og Perry Stenbäck og Faroe Fiddlers alle spiller samtidigt på de forskellige scener.

Mens man selv lytter til DM i Folkemusik lørdag formiddag, kan børnene passende være til børnekoncert med Anja Præst Mikkelsen og Maren Hallberg. Om eftermiddagen er Mette Kathrine Jensen aktiv i flere sammenhæng, mens der også er mulighed for at vende tilbage til den musikalske Middelalder, når Virelai går på scenen.

Lørdag aften er der bl.a. mulighed for at høre det nye band Brag eller lytte til de unge musikere fra ROD.

Inden afslutningskoncerten søndag eftermiddag spiller Per Jensen op til bal ved Dansetræet, og der er mulighed for folkedans, når Stry’fri holder Legestue.

Læs om dette og det øvrige program:

http://www.folkemusik.com/